Arkitektur Mennesker Miljø Økonomi

Menneskene bak Gaining
by Sharing

Prosjektet er initiert av Helen & Hard og Indigo Vekst, med utredninger gjennomført i samarbeid med Gaia Trondheim. Begge miljøene har en helhetlig innstilling til miljøutfordringer og bærekraft.

I stedet for dagens ensidige fokus på energieffektivisering, trenger vi et skille i bevisstheten om hvordan vi omgås våre ressurser totalt sett. Både som medmennesker og i samspill med våre omgivelser. Til grunn for arbeidet ligger Helen & Hards relasjonelle designfilosofi og -metode: For å skape miljøriktige løsninger, må vi utforske potensialer i gjensidig utveksling mellom mennesker, omgivelser og materielle ressurser.

Ta gjerne kontakt med Randi Augenstein for en uforpliktende prat om en mulig vei videre mot et bærekraftig bofellesskap.

Randi Augenstein

prosjektleder

+47 9427 6994

ra@hha.no

Siv Helene Stangeland
Siv. Arkitekt MNAL
Helen & Hard arkitekter

+47 9522 5766
shs@hha.no

Siv Helene Stangeland er utdannet sivilarkitekt ved Arkitekthøgskolen i Oslo med tre utvekslingsårved ETSAB i Barcelona. Hun har etterutdanning i veiledning og prosessledelse med bærekraftighet som fokus. I 1996 startet hun arkitektfirmaet Helen & Hard AS sammen med Dipl.Ing. Reinhard Kropf. I dag har de 15 ansatte og kontorer i Stavanger og Oslo. De har vunnet en rekke priser for bærekraftig arkitektur og god design.

Sissel Leire
Styreleder
Kruse Smith Eiendom

+47 9174 9530
sissel.leire@kruse-smith.no

Sissel Leire har en Bachelor innen Business Administration fra Robert Gordon University, Aberdeen og en internasjonal EMBA (Executive Master in Business Administration) fra BI, Nydalen. Hun arbeider under tittelen Strategidirektør i Kruse Smith.

Kristin Støren Wigum
Industridesigner/phd
Gaia Trondheim

+47 9170 1924
kswigum@gaiatrondheim.no

Kristin Støren Wigum er industridesigner med en doktorgrad i design for bærekraft (NTNU, 2004). Arbeidet med doktorgraden ledet til en arbeidsmodell for integral designtenkning, hvor perspektivene fra mikro til makro og fra individ tilsamfunn hele tiden er til stede.

Tone Ween Fredriksen
Boligkonsulent
Vindmøllebakken

+47 9522 7893
tonewf@vindmollebakken.no

Tone Ween Fredriksen er boligkonsulent på Vindmøllebakken bærekraftig bofellesskap, og kontaktperson for deg som har spørsmål eller bare er interessert i prosjektet.